Week 8

Maandag 22-10-2018
Duikuitrusting moet na een bepaalde tijd ook gekeurd worden. Daarnaast zijn er af en toe ook onderdelen van de uitrusting die weggebracht moeten worden voor onderhoud. Vandaag waren de ademautomaten aan de beurt, hiervoor hebben Mark en ik gezorgd. We hebben de keuring en het onderhoud niet zelf gedaan, maar hebben de duikspullen weggebracht naar een professioneel bedrijf met mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Het is belangrijk dat dit onderhoud op de juist manier word uitgevoerd omdat het uiteindelijk toch om de veiligheid van de duikers gaat.



Dinsdag 23-10-2018
Vandaag was eigenlijk een vrij normale dag. Het was weer een dag met volop zon wat altijd wel lekker is als je gaat duiken. Zag na het duiken dat het duiklogboek dat ik bijhoud op zijn laatste pagina  is beland  en dat er ondertussen al 60 duiken in staan. De meeste duiken duren gemiddeld tussen de 45 en 60 minuten. Over het algemeen spreken we ook af dat we niet langer dan een uur duiken. Of eventueel de duik eerder beëindigen op het moment dat de duikfles van één van de groepsleden nog maar 25% ademlucht bevat. Hieronder nog twee leuke onderwaterfoto's van Mark en Wout die in de voorgaande dagen zijn gemaakt.























Woensdag 24-10-2018
Dit was een vrije dag. Deze heb ik gebruikt om alvast even wat dingetjes te regelen voor de terugtocht naar huis, zoals het boeken van de terugreis. Ik heb besloten om deze keer met de bus terug te gaan naar Bangkok, dat leek me weer eens wat anders. Ook is er een reservering gemaakt bij een hostel, omdat het me leuk leek om een paar dagen extra in Bangkok te blijven en zo nog wat van deze stad te kunnen zien. 's Avonds zijn we met z'n allen gaan nachtduiken. Het was weer een erg leuke duik. Tijdens de duik hebben we nog wat bijzonder zeeleven gevonden waaronder een octopus, een krap en een blauwgespikkelde pijlstaartrog.



Donderdag 25-10-2018
Tijdens onze boottocht naar de duiklocatie "Chumphon Pinnacle" kreeg de kapitein via andere schepen te horen dat er een walvishaai gespot was op deze locatie. Dit bericht hadden we al een keer eerder gehoord toen we hier een paar weken geleden waren gaan duiken. helaas waren we de haai die keer niet tegen gekomen, vandaag hoopte we op meer geluk. Toen we bij Chumphon waren aangekomen zijn we zo snel mogelijk het water ingegaan in de hoop nog een glimp van de walvishaai op te kunnen pikken. Na ongeveer twintig minuten duiken werd er ineens door een paar duiker hevig dezelfde kant op gewezen. Eerst zag ik niet wat er te zien was, maar toen heel in de verte zag ik een reusachtige vage schim. De schim kwam steeds dichter onze kant op en uiteindelijk was duidelijk te zien dat dit de fenomenale walvishaai was. Annastasia heeft er een paar mooie foto's van kunnen maken, deze zijn hieronder te zien.



Vrijdag 26-10-2018
Naast het duiken zijn mark en ik bezig geweest met het inspecteren van de trimvesten. Hierbij hebben we er op gelet dat alle onderdelen van de trimvesten aanwezig waren. Wat bij een aantal vesten ontbrak was het touwtje van het achterste overdrukventiel. Dit touwtje zorgt ervoor dat je handmatig de lucht uit je vest kan laten lopen dit word meestal gebruikt tijdens het duiken om het juiste drijfvermogen te creëren. Gelukkig heb je ook altijd nog een bovenste overdrukventiel, dus het achterste ventiel is in princiepen niet onmisbaar. Ook zorgt de duikschool ervoor dat alle trimvesten voorzien zijn van een fluitje. Deze fluitjes zijn geen standaard onderdeel van het trimvest maar zijn wel handig op het moment dat je bijvoorbeeld in nood bent en gehoord wil worden. Het is daarom een goede zaak van de school dat ze zorgen dat iedereen tijdens het duiken zo'n fluitje bij heeft. De vesten met ontbrekende onderdelen hebben we gemarkeerd met een lintje en zullen binnen korte tijd hersteld worden.



Zaterdag 27-10-2018
Deze dag heb ik besloten om op de duikschool te blijven, dit had er mede mee te maken dat het erg druk was en alle instructeurs 's middags het water op gingen. Op deze manier kon ik Robert een beetje ondersteunen met de werkzaamheden rondom de duikschool. Zo heb ik bijvoorbeeld nieuwe klanten naar hun appartement begeleid, klanten geholpen en informatie gegeven over het duiken. Ook de duikuitrusting die eerder deze week was weggebracht voor onderhoud was ondertussen gerepareerd en kon worden opgehaald (zie foto hieronder).




Zondag 28-10-2018
Ondanks dat het deze periode officieel regenseizoen is zat de duikschool weer lekker vol. Het regenseizoen op het eiland Koh Tao valt in een andere periode dan op het vaste land van Thailand. Op Koh Tao gaat dit seizoen namelijk pas van start in oktober en duurt tot december. In de maanden juli en augustus is het hier veel droger in tegenstelling tot de rest van Thailand waar het regenseizoen van juni tot oktober duurt. Het hoogseizoen op het eiland zal over ongeveer een maand weer van start gaan en duurt dan van december t/m maart. Gelukkig hebben we deze afgelopen periode nog niet veel regen gehad en is het over het algemeen prachtig weer!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten